We gaan aan de slag in de Oosterparkwijk!

Na de zomervakantie worden de portieketagewoningen in de J. Baart de la Faillestraat, A.P. Fokkerstraat en J.H. Jansenstraat aangepakt. We gaan er vanuit dat we in oktober 2021 het project afronden. De Huismeesters en aannemer Nijhuis Bouw tekenden vandaag hiervoor de overeenkomst. De woningen hebben daarna gemiddeld energielabel A. De investering bedraagt 8 miljoen euro.

Wij willen zorgen voor goede woningen
Dat doen we door woningen te verduurzamen. Ook vervangen we de keuken, douche en toilet. Zo verlagen we de energielasten en verhogen we de woonkwaliteit. Ook de buitenkant van de woningen worden flink aangepakt. Met deze aanpak kunnen de woningen weer jaren vooruit.

Bewoners kunnen tijdens de werkzaamheden in hun woning blijven
Wordt het lawaai of de overlast te veel? Dan kunnen bewoners gebruik maken van een rustwoning. Deze woningen zijn altijd in dezelfde wijk, in de buurt.

De Huismeesters en Nijhuis houden zich aan het protocol ‘Samen veilig wonen’
Nijhuis zorgt voor een veilige ‘coronaproof’ bouwplaats. Hierdoor kunnen werkzaamheden tijdens de coronaperiode doorgaan.

De Huismeesters ligt op schema met het verduurzamen van haar woningbezit (gemiddeld energielabel A). Behalve in de Oosterparkwijk verbeteren we woningen in Selwerderwijk Zuid, Beijum, De Wijert en Vinkhuizen. Het gaat in totaal om meer dan 600 woningen in 2020/21.