Wateroverlast Gemeente Groningen

De afgelopen weken is er veel regen gevallen. Door het hoge waterpeil is er op verschillende plekken in het land wateroverlast. Akkers en weilanden staan vol met water. Maar ook mensen die een woning bij ons huren krijgen soms te maken met gevolgen van de grote regenval. Bijvoorbeeld water in kelders, schuurtjes of in de kruipruimte.

In het hele land wordt er hard gewerkt om het overtollige water zo snel mogelijk weg te krijgen en het waterpeil te normaliseren.

Heb je te maken met de gevolgen van het wateroverlast? Dan helpen we je graag in deze situaties:

  • Staat er water in je schuurtje of kelder? Neem dan contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat het water wordt weggepompt.
  • Staat het water in de kruipruimte? En stinkt het naar riool, of komt het tegen het vloerluik aan? Neem ook in dit geval contact met ons op, zodat we het water kunnen wegpompen.

Verstopte regenpijpen
Zijn je regenpijpen verstopt? Dan adviseren we je om contact op te nemen met RRS om deze te laten ontstoppen. Je kunt RRS bereiken via telefoonnummer 0598 – 696 530.

Inboedelverzekering
Heb je nog geen inboedelverzekering? Vergeet dan niet om deze af te sluiten. Je spullen in huis moet je namelijk zelf verzekeren. Een inboedelverzekering vergoedt de schade aan je spullen die ontstaan zijn door bijvoorbeeld waterschade, brand, lekkage of inbraak.