Van start in Selwerderwijk Zuid!

76% van de 180 bewoners in de Selwerderwijk Zuid stemt enthousiast in met woningverbetering


En daar zijn we blij mee. Dat betekent dat het project door kan gaan! De Huismeesters heeft op donderdag 24 juni de overeenkomst getekend met aannemer Van Wijnen.  Het gaat om 180 portieketagewoningen in de Van Oldebarneveltlaan, Adriaan Pauwstraat, Johan de Witstraat en Almastraat in Groningen. In de periode juni tot en met oktober 2021 worden de woningen flink aangepakt. De woningen hebben daarna gemiddeld energielabel A. Er is een investering van bijna 8 miljoen euro mee gemoeid. 

Prettig wonen is belangrijk

Wij willen zorgen voor goede woningen. Dat doen we door woningen te verduurzamen. We isoleren de woningen en gebruiken hoog rendement beglazing. Het collectieve systeem gaat uit de woning; bewoners krijgen individuele verwarming. Zo verlagen we de energielasten en verhogen we de woonkwaliteit. Daarnaast vervangen wij het keukenblok en krijgen de bewoners bijvoorbeeld een nieuwe voordeur. De trappenhuizen knappen we op en we schilderen de buitenkozijnen van de portieken zodat de woningen er fris uitzien en weer jaren vooruit kunnen.

Bewoners kunnen tijdens de werkzaamheden in hun woning blijven
Wordt het lawaai of de overlast te veel? Dan kunnen bewoners gebruik maken van een rustwoning. Deze woningen zijn altijd in dezelfde wijk, in de buurt.

Van Wijnen zorgt voor een veilige ‘coronaproof’ bouwplaats
De Huismeesters en Van Wijnen houden zich beide aan het protocol ‘Samen veilig wonen’. Hierdoor kunnen werkzaamheden tijdens de coronaperiode doorgaan.

De Huismeesters ligt op schema met het verduurzamen van haar woningbezit (gemiddeld energielabel B). Behalve in Selwerderwijk Zuid verbeteren we woningen in Beijum, Oosterpark, De Wijert en Vinkhuizen.