Plannen voor nieuwbouw aan de Sportlaan

De Huismeesters sloopt de 49 appartementen aan de Sportlaan 22-118. Hiervoor in de plaats realiseert de buurtcorporatie 98 comfortabele appartementen; naar een ontwerp van architect Specht. De nieuwe woningen zijn zorggeschikt, gasloos en krijgen een buitenruimte of een balkon. De energiezuinige woningen worden omgeven door groen.

De huidige woningen voldoen niet aan de technische eisen van deze tijd. Nieuwbouw is de meest toekomstbestendige keuze. Dankzij de nieuwbouw worden er 49 woningen toegevoegd aan de stad Groningen. Dat is fijn, want er zijn veel mensen die een woning zoeken. De nieuwe appartementen zijn allemaal sociale huurwoningen. Ze zijn geschikt voor één- of tweepersoonshuishoudens.

In gesprek
Aan de hand van het voorlopige ontwerp voor de nieuwbouw is De Huismeesters in gesprek met bewoners, omwonenden en andere belanghebbenden. Dit gebeurt in dialoog tijdens diverse bijeenkomsten. De Huismeesters, architect Specht, bouwer Plegt-Vos en de gemeente Groningen luisteren zorgvuldig naar de reacties op de plannen. Zij nemen die mee om de plannen definitief te maken, waarna de omgevingsvergunning wordt aangevraagd.

Samen bouwen aan een fijne buurt
Bestuurder Jeriça Hartholt: “De Sportlaan is een fijne, rustige plek om te wonen. Veel mensen voelen zich er thuis. We begrijpen dat het dan ingrijpend is als je hoort dat je woning wordt gesloopt. We doen er alles aan om mensen te helpen en het proces zo goed mogelijk regelen. Zo bouwen we samen aan een mooie buurt waar mensen weer jarenlang met plezier wonen.”

Terugkeergarantie
Mensen die wonen in de appartementen die worden gesloopt, kunnen terugkeren. De Huismeesters begeleidt hen bij dit proces. Zo komt een bewonersbegeleider bij de mensen thuis voor een persoonlijk gesprek en krijgen ze tijdelijk andere woonruimte aangeboden. Ook krijgen ze een verhuiskosten- en herinrichtingsvergoeding. Via nieuwsbrieven en speciale pagina www.dehuismeesters.nl/sportlaan kan iedereen die dat wil op de hoogte blijven.