Laat je stem horen: regio-onderzoek woningbehoefte

Wil jij invloed hebben op hoe je kunt wonen in de toekomst? Laat je stem horen en vul uiterlijk vrijdag 2 februari de vragenlijst van het woningbehoefteonderzoek in. De uitkomsten van dit onderzoek worden gebruikt om nieuw woonbeleid te maken voor de gemeenten in de provincie Groningen en de kop van Drenthe. De woonbeleving en wensen van inwoners van de Regio Groningen-Assen zijn erg belangrijk om daarbij de juiste keuzes te maken.

Er is een groot tekort aan woningen. In Nederland moeten er 900.000 woningen worden gebouwd. Het liefst vóór 2030. Ook in het noorden is er veel vraag naar betaalbare huizen. Maar hoeveel woningen moeten er dan precies worden gebouwd en waar? En wat voor woningen moeten dat dan zijn? Dit zijn vragen waar de gemeenten en woningcorporaties in de regio Groningen-Assen mee aan de slag gaan. Daarom doen we samen met Groningse en Drentse gemeenten, provincies en andere woningcorporaties dit onderzoek onder bewoners. Ruim 70.000 willekeurig gekozen huishoudens krijgen een uitnodiging om mee te doen.

Ook als je geen brief hebt gekregen ben je van harte uitgenodigd om de vragenlijst in te vullen. We willen je alvast bedanken voor het invullen.

Meedoen kan tot en met vrijdag 2 februari. De resultaten worden in het tweede kwartaal van 2024 bekendgemaakt.