Klaar voor de start... op 8 november bouwen we in De Wijert!

Op 8 november starten we officieel de bouw van 271 appartementen en 14 eengezinswoningen in De Wijert. Een feestelijk moment dat samen met buurtbewoners, ontwikkelende bouwer Trebbe en de gemeente Groningen wordt gevierd.

De straatnamen waar de nieuwe woningen verrijzen, zijn vernoemd naar schrijvers uit het verleden; Spieghel, Camphuysen en Revius. Buurtbewoners schreven in aanloop van de start van de nieuwbouw opnieuw geschiedenis. Cissy Joan – winnaar van de Groninger cultuurprijs – maakte een tekst op maat over wonen in De Wijert. Daarvoor sprak ze diverse buurtbewoners. Tijdens de start van de nieuwbouw gaat de tekst in een speciale tijdscapsule in de bouwgrond.

Ook wethouder Rik van Niejenhuis is aanwezig om buurtbewoners te ontmoeten. Hij staat stil bij het belang van de nieuwbouw voor de wijkvernieuwing in De Wijert. De wijk krijgt met de nieuwbouw 63 extra sociale huurwoningen. Daarnaast worden de straten opnieuw ingericht door de gemeente en krijgen de binnentuinen de functie van ontmoetingsplek. De nieuwbouw die nu wordt gestart geeft een flinke impuls aan de wijkvernieuwing als geheel.