Huurders krijgen materialen om energie te besparen

Een heel team van De Huismeesters en Duurzaam Groningen kwam er dinsdag aan te pas om duurzame materialen uit te delen aan huurders in Vinkhuizen. ‘We willen onze huurders helpen om hun energierekening (nog) verder omlaag te brengen’, zegt Isabella Rogers, medewerker Wonen. ‘Door de stijgende prijzen voor gas en elektriciteit vonden we dat we iets moesten doen.’  

Gratis materialen 
Een week eerder viel er bij de huurders van de Borax,- Pyriet,- Graniet,- Marmer en Veldspaatstraat en Diamantlaan een brief op de mat, waarin de actie werd aangekondigd. Daarin kon iedere huurder lezen dat ze ter waarde van 50 euro een pakket energiebesparende maatregelen kon samenstellen. Huurders konden kiezen voor radiatorfolie, tochtstoppers voor onder de voordeur of led-lampen. 

Druk
Het is vanaf het begin druk bij multifunctioneel centrum ’t Vinkhuys. De bussen van De Huismeesters en Duurzaam Groningen en poffertjeskraam vallen absoluut op. Huurders konden hier tussen 14 en 18 uur de gewenste materialen ophalen. Om 14.30 uur zijn er al 35 huurders geweest om spullen te halen. Medewerkers van De Huismeesters, Duurzaam Groningen en WIJ Groningen helpen mee om de materialen uit te delen. Collega’s Louis en Benny helpen huurders de materialen te bevestigen. In totaal zijn er aan 111 huurders producten gegeven. 

Blije reacties 
Mevrouw Arends is heel blij met deze actie. Zij huurt al 40 jaar van De Huismeesters en een paar led-lampen kan ze goed gebruiken. “Alle kleine beetjes helpen”, zo laat ze weten.  

Andere woonwijken 
‘Deze actie hebben we binnen een maand bedacht en in gang gezet’, laat Isabella Rogers weten. ‘We gaan heel snel kijken hoe we dit ook in onze andere woonwijken kunnen doen.’ Medewerker Huurincasso Aleida Mensinga is erg betrokken bij dit thema. Ze vindt het fijn om te zien hoe mensen er werk van willen maken om hun huishoudboekje sluitend te krijgen. ’Dat we daaraan kunnen bijdragen, geeft een goed gevoel.’