Huuraanpassing per 1 juli 2022

De Huismeesters verhoogt per 1 juli de huur met gemiddeld 1,94%. De maximaal toegestane huurverhoging voor sociale huurwoningen is vastgesteld op 2,3%. 

De hoogte van de huurverhoging kan per woning verschillen. Het percentage van de huurverhoging ligt tussen de 0% en 2,3%. Huurders die in een te slopen woning wonen, krijgen geen huurverhoging als het sloopbesluit is genomen. En als het Sociaal Plan Wijkvernieuwing geldt. Woningen met een slecht energielabel (E, F of G) krijgen ook geen huurverhoging.

Al onze huurders krijgen voor 1 mei een brief van De Huismeesters
Daar staat in of uw huur hoger wordt en hoe hoog uw huur is vanaf 1 juli 2022. Er zit een overzicht bij met de opbouw van uw huur. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

De precieze huurverhoging hangt af van de hoogte van de huur die de huurder nu betaalt
We willen ervoor zorgen dat dezelfde woningen dezelfde huren krijgen. Dat is nog niet overal het geval. Een woning met in verhouding een lagere huurprijs krijgt daarom meer huurverhoging dan dezelfde woning met in verhouding een duurdere huurprijs. Maar per 1 juli nooit meer dan 2,3%.

Naast de huur betalen huurders ook servicekosten. Voor een deel rekenen we de werkelijke kosten hiervan jaarlijks af. Er zijn ook een paar niet verrekenbare onderdelen. Wij hebben besloten de bijdrage die huurders hiervoor betalen per 1 juli 2022 niet te verhogen.

Komt u in de problemen met het betalen van de huur?
Wij begrijpen dat huurders in deze tijd waarin veel dingen duurder worden het moeilijk hebben. Heeft u betalingsproblemen? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we of we een oplossing kunnen vinden. Ook de Voorzieningenwijzer
kan helpen. 

We gebruiken de huur voor het onderhoud en energiezuinig maken van onze woningen
De huur is voor De Huismeesters de belangrijkste bron van inkomen. Door stijging van kosten passen we jaarlijks de huur aan. We gebruiken het geld ook om nieuwe woningen te bouwen en voor de leefbaarheid in de wijken. Daar hebben niet alleen de huidige, maar ook toekomstige huurders voordeel van.

Klik hier voor het overzicht veel gestelde vragen.