Hoe woont het in de nieuwe huizen in Selwerd?

In juli leverde de Huismeesters de eerste gloednieuwe, energiezuinige, gasloze eengezinswoningen op aan de Vlierstraat en Populierenlaan. Een groep bewoners van de Lijsterbeslaan verhuisde er naar toe, omdat hun woningen in de toekomst afgebroken worden. Hoe bevalt hun nieuwe huis?

Dit artikel verscheen eerder in wijkkrant de Nummer 1. De foto en de tekst zijn van Helma Erkelens.

An en Isabella willen hun oude huis niet meer terug. Voor geen geld. Zo blij zijn ze met hun nieuwe woning. Aanvankelijk waren ze bang dat het te klein zou zijn maar dat valt reuze mee. “Ruimte genoeg”, zegt Isabella. “Het huis is echt prachtig”, zegt An. Maar ooo, wat missen ze de gezelligheid van hun oude pleintje. “Na het huishouden doen zaten we voor ons huis buiten te kletsen.” “En eens in de zoveel tijd hadden we een borrel met de vrouwen onder elkaar.” “Je zag elkaar altijd en dat heb je hier niet.” Want in plaats van aan een pleintje, wonen ze nu aan een straat. “ Maar ik heb schatten van buren hoor”, zegt An. “Ik vermaak me hier ook prima”, vindt Isabella. Ze zijn vol lof over De Huismeesters, die al een poffertjeskraam in de straat zette zodat bewoners elkaar wat kunnen leren kennen, en ook bij elk huis voor 250 euro aan tuinplanten afleverde.

Het buurgevoel zal wel weer groeien. Op 16 september was er een buurtfeest met springkussen, koffie, thee en ranja op het grasveld in de Vlierstraat. Bewoners zorgden zelf voor de hapjes. Ook de bewoners van de portiekflats en van de Kornoeljestraat waren uitgenodigd.