Groninger corporaties starten gezamenlijke website voor jongeren: Ghuus

Woningcorporaties hebben betaalbare woonruimten voor jongeren en studenten in de gemeente Groningen. Deze woonruimten worden via WoningNet, eigen website of op voordracht verhuurd. Dit is voor jongeren niet transparant en het overzicht ontbreekt. De corporaties Nijestee, Lefier, De Huismeesters, Patrimonium, Woonborg en Wierden en Borgen willen dit verbeteren. Dit doen zij met een tweetalige website waar het aanbod van de corporaties op staat. De naam van deze website is Ghuus. De website gaat eind januari online.

Ghuus helpt studenten en jongeren om hun eigen kamer, studio of appartement in de stad Groningen te vinden. Ghuus.nl is dé website waarop jongeren in één oogopslag alle beschikbare jongerenwoningen van de Groninger corporaties vinden. De website wordt gebruikersvriendelijk met fijne filters en functies voor jongeren. Zo vinden jongeren en studenten makkelijker in Groningen een ‘huus’. Vandaar de naam.

Ghuus is betrouwbaar, betrokken en staat voor kwaliteit. Woningcorporaties werken zonder winstoogmerk. De huurprijzen passen bij de kwaliteit en grootte van de woning. Jongeren betalen dus nooit teveel voor een woning of kamer. Ook onderhoud en beheer zijn goed geregeld. Met Ghuus kunnen jongeren beter hun weg vinden naar een betaalbare en kwalitatief goede woonruimte.

Samenwerkingsovereenkomst

Ghuus is een gezamenlijk initiatief van de Groninger corporaties. Zij tekenden op 18 december 2019 de samenwerkingsovereenkomst hiervoor in wijkrestaurant De Duindoorn. De overeenkomst wordt aangegaan voor de duur van twee jaar. Ghuus.nl gaat eind januari live.