Energie besparen is zo simpel als wat

Vanaf nu is energie besparen ‘Zo simpel als wat’! De komende maanden geeft De Huismeesters samen met de provincie, gemeenten en andere woningcorporaties tips om eenvoudig energie te besparen. Dat scheelt geld: iedereen kan van enkele tientjes tot 300 euro per jaar besparen. Op Zosimpelalswat.nl zie je hoe.

 

De Huismeesters is op verschillende plekken druk bezig met het vernieuwen en verduurzamen van woningen. Huizen met de slechtste energielabels komen als eerste aan de beurt. Maar ook als jouw huis nog niet aan de beurt is kun je al wat doen! De Zosimpelalswat-tips zijn eenvoudig en kosten vaak niets of weinig. Het is vooral een kwestie van doen. En het levert veel op: geld én comfort.”

Doe eens romantisch, doe de gordijnen dicht!

Last van winderigheid? Plaats tochtstrips! En: Hou je klep dicht? Plaats een brievenbusborstel! zijn enkele van de tips. Er volgen er nog veel meer op zosimpelalswat.nl. Een website vol bespaartips en hulp. Ook kun je de tips de komende tijd op Radio Noord horen, op posters tegenkomen en zie je ze online, bijvoorbeeld op Youtube

Veel tips kosten niks 

Heel veel tips kosten niks, het zit vooral in ‘doen’. De deuren in het huis overal dicht doen, geen bank voor de verwarming en korter douchen bijvoorbeeld. Voor andere tips kost het je eenmalig een klein beetje geld. Een tochtstrip of led-lamp bijvoorbeeld. Veel gemeentes gaan je daar de komende tijd mee helpen. Hou je brievenbus in de gaten!