“Deze omgeving maakt mij vrolijk”

Mevrouw Noeken woont sinds februari aan de Antaresstraat in het gebouw Bernlef. Ze vertelt stralend over haar woonbelevenissen…

“Ik kom net van beneden, daar heb ik een hapje gegeten. We aten puré met rode kool en een gehaktballetje. Een beetje rabarber erbij. Heerlijk. Iedere dag ga ik eten in het restaurant beneden in het gebouw. Dat vind ik gezellig. Ik ontmoet er buren en andere wijkbewoners. De mensen daar doen echt hun best om er iets van te maken.”

Hij was heel lief

“In januari overleed mijn man. We zijn 65 jaar getrouwd geweest en hebben daarvoor 5 jaar verkering gehad. Ik mis mijn man nog elke dag. Hij was heel lief. Na zijn overlijden ben ik verhuisd naar de Antaresstraat. Ik wilde graag in een omgeving wonen waar wat te beleven is. Nou, dat heb ik hier gevonden hoor. Deze omgeving maakt mij vrolijk.”

Kletsen en koffiedrinken

“Ik moet er wel aan wennen dat de zorg voor mijn man wegvalt. Hij is een aantal jaar ziek geweest. Maar deze woonomgeving nodigt uit om voor mijzelf te zorgen. Deze week is er bijvoorbeeld bingo, daar ga ik heen. En we doen met elkaar ook ons best om het gezellig te maken. We drinken vaak koffie samen. De buurman van de 7e verdieping zet dan koffie. We kletsen over ditjes en datjes, eten een koekje. De grote tafel beneden nodigt uit om even samen te komen.”

Liefde en aandacht

“Ik vind het fijn dat ik nog zo zelfstandig ben, dat kan hier ook. Ik heb mijn hele leven voor mijzelf gezorgd. Mijn moeder overleed toen ik twee was en ik moest al jong meewerken in het gezin. Vanaf mijn 15e ben ik gaan werken. Eerst in het ziekenhuis en later werkte ik in een gezin. Ik verzorgde het huishouden en gaf de kinderen in het gezin zoveel mogelijk liefde en aandacht. Ik heb dat als kind gemist. Toen ik zelf kinderen kreeg wilde ik er graag voor hen zijn.”

Dankbaar

“Mijn kinderen hebben me geweldig geholpen met de verhuizing. Ik ben ze daar heel dankbaar voor. Mijn huis is piekfijn ingericht. Ik vind het hier heerlijk, lekker licht. Ik heb vrij uitzicht op de straat, een mooie grote slaapkamer en een fijne woonkamer. Hier maak ik kaartjes, die verstuur ik dan bijvoorbeeld aan familie. Ik hoop dat ik hier nog een paar mooie jaren mag beleven. Ik wil nog even genieten van het leven.”

 

Kom naar het Open Huis!
Ook benieuwd naar wonen in Bernlef? Ontdek zelf de mogelijkheden tijdens het Open Huis op 12 mei. Klik hier voor meer informatie.