De Huismeesters realiseert samen met Plegt-Vos 95 appartementen aan de Sportlaan

Op 22 mei ondertekenden Tjeerd Meijer, manager vastgoed bij De Huismeesters en Jordan Lingsma, commercieel directeur bij Plegt-Vos Noord, de overeenkomst voor het realiseren van 95 appartementen aan de Sportlaan in de wijk Hoornse Meer. Voordat we met de nieuwbouw starten worden de huidige 49 appartementen gesloopt. Met dit kwalitatief hoogwaardige nieuwbouwplan, wat in nauwe samenwerking met de Gemeente Groningen tot stand is gekomen, realiseren we 46 extra sociale huurwoningen.

‘’De nieuwe woningen zijn modern, comfortabel en energiezuinig. Het project is een belangrijke stap in de vernieuwing van de buurt. De Huismeesters zet in op participatie met bewoners en omwonenden. Zij worden meegenomen in de planvorming en kunnen hierin meedenken. Het is ingrijpend als je hoort dat je woning wordt gesloopt. Maar de plannen zijn onder de bewoners over het algemeen positief ontvangen. We verwachten dat 30 tot 40 procent van de huidige bewoners terugkeert naar de nieuwbouw. Samen bouwen we aan een mooie buurt waar mensen weer jarenlang met plezier kunnen wonen’’, laat Tjeerd Meijer weten.

Jordan Lingsma is blij met de nieuwe opdracht: ‘’Samen met Specht architecten hebben we een winnend plan gemaakt dat we nu samen met De Huismeesters en de gemeente uitwerken. Een gebouw dat zich goed voegt in het gebied waarbij we ook extra oog hebben voor het landschappelijk ontwerp zodat het een écht thuis gaat bieden aan circa 95 huishoudens. Zo willen wij bijdragen aan het woon-, werk- & leefplezier van mensen.’’

Bewoners van de Sportlaan worden actief op de hoogte gehouden. Er worden regelmatig nieuwsbrieven verstuurd. Je kunt de nieuwsbrieven ook downloaden op de projectpagina. Of meld je aan voor de projectnieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe informatie op deze pagina.

Samen maken we er iets moois van!