De 180 karakteristieke woningen in de Hoogte staan er weer prachtig én verduurzaamd bij

Isoleren, sjouwen, vervangen, verven en nog heel veel meer… Samen met Lenferink Vastgoedonderhoud hebben we aan de Bedumerweg en Bedumerstraat hard gewerkt aan het verbeteren en verduurzamen van 180 woningen. De karakteristieke woningen in De Hoogte staan er inmiddels weer prachtig bij.

Jort Krisman, operationeel manager van Lenferink Vastgoedonderhoud, laat weten dat er op bouwkundig vlak best wat uitdagingen zijn geweest. “De woningen maken onderdeel uit van een beeldbepalende wijk met beschermd stadsgezicht. Dat betekent dat niet alle aanpassingen zomaar uitgevoerd mochten worden. Maar wat zijn we trots op de samenwerking en het resultaat!’’.

Intensief
‘’De intensiteit van dit project was best groot’’, vertelt Isa Lenferink. Isa is bewonersconsulente van het Lenferink ThuisTeam. ‘’De mensen verbleven tijdens de uitvoering in een zogenaamde wisselwoning. Deze woningen zijn compleet ingericht. We zijn ruim voor de uitvoering van de verduurzaming persoonlijk bij alle mensen langs geweest om uit te legen wat er gaat gebeuren en wat er precies van ze verwacht wordt.’’ Jo Ann Eskak, medewerker wonen van De Huismeesters, vult aan dat de samenwerking prettig is verlopen. ‘’We horen dit ook van de buurtbewoners terug. Ze zien er natuurlijk best tegenop van tevoren. Het is fijn als het achteraf dan toch meevalt. En natuurlijk gaat er wel eens iets mis, maar dit hebben we samen vervolgens goed opgelost.”

Opknapbeurt
De woningen hebben een flinke opknapbeurt gekregen en er is veel werk verzet. “We hebben de daken van de woningen en bergingen vervangen, de daken en de vloer zijn geïsoleerd, er zijn nieuwe dakpannen gelegd, de draaiende delen zijn vervangen, het glas is vervangen en alles is opnieuw geschilderd. Binnen zijn de woningen voorzien van een nieuwe badkamer, keuken, toilet en de mechanische ventilatie is nu CO2 gestuurd’’, vertelt Gerben van der Ploeg, uitvoerder bij Lenferink Vastgoedonderhoud.

We kijken terug op een fijne samenwerking en zijn trots op het resultaat. We hopen dat de mensen weer voor lange tijd heel fijn mogen wonen in de opgeknapte woningen.

Benieuwd wat er allemaal gedaan is en hoe dit eruitzag? Bekijk dan nu de aftermovie van dit project.