Aandacht voor tuinen aan de Berkenlaan

Op dinsdag 1 augustus verscheen een bericht op de website van Sikkom over de situatie aan de Berkenlaan. De tuinen in deze straat worden gebruikt voor het achterlaten van afval. Dit heeft al enige tijd onze aandacht.

Wat is er aan de hand?
De huizen aan de Berkenlaan worden binnenkort gesloopt. Er komen nieuwe huizen voor terug. De bewoners verhuizen daarom (tijdelijk) naar een andere woning. Als de laatste bewoner is verhuisd, komen er hekken om de woningen. Dat gebeurt op 4 augustus. In de tussentijd zijn de tuinen door andere mensen gebruikt om afval achter te laten. We willen iedereen oproepen om verantwoordelijkheid te nemen en geen afval meer achter te laten bij de woningen.

Wat doet De Huismeesters?
Onze buurtbeheerders lopen dagelijks een ronde om toezicht te houden. Waar het kan spreken zij mensen die afval achterlaten aan. Gevaarlijke spullen worden weggehaald. Tegelijkertijd neemt De Huismeesters de verantwoordelijkheid voor een nette tuin en buurt niet over. “Als we al het afval verwijderen, besluiten mensen steeds opnieuw dat zij hun spullen kunnen dumpen omdat het wordt weggehaald. Zo werkt het natuurlijk niet.” Aldus Lindy Chmaysanni, manager wonen bij De Huismeesters.

En nu?
Op 4 augustus komen er bouwhekken om de woningen. De Huismeesters is daarnaast in overleg met de gemeente over de situatie in Selwerd. De buurtbeheerders blijven zichtbaar aanwezig in de buurt. Lindy: “Wij vinden de huidige situatie ook erg vervelend, vooral voor omwonenden. We werken zo snel mogelijk toe naar een situatie waar mensen weer jarenlang in mooie, nieuwe en energiezuinige woningen kunnen wonen. Een leefbare buurt, daar gaan we voor.”

Goed om te weten
Als inwoner van de gemeente Groningen, mag je 4 keer per kalenderjaar gratis maximaal 3 m3 grofvuil inbrengen bij een afvalbrengstation. Meer informatie kun je hier vinden: Afvalbrengstations | Gemeente Groningen