Huurdersraad

We willen graag dat je als huurder met ons meedenkt en meepraat. Want jij weet hoe het is om in jouw huis en buurt te leven. Er zijn allerlei mogelijkheden om mee te denken en te doen. Een daarvan is de huurdersraad.

De mensen in de huurdersraad vertegenwoordigen jou en alle andere mensen die een woning bij ons huren. Zij hebben dus een belangrijke rol. De Huurdersraad adviseert De Huismeesters over beleid ten aanzien van onder andere wonen, huren, wonen en zorg en duurzaamheid. 

Waar praat De Huurdersraad over?
De Huurdersraad overlegt zo’n zes keer per jaar met De Huismeesters. Dit zijn onderwerpen waar de mensen in de raad over meepraten:

  • Huurbeleid
  • Leefbaarheid
  • De jaarlijkse huuraanpassing
  • Begrotingen
  • Energie- en vastgoedbeleid

Jaarlijks maken gemeente en corporaties afspraken over de prestaties die ze de komende jaren op het gebied van wonen gaan leveren. Dit zijn de zogenaamde prestatieafspraken. De Huurdersraad neemt deel aan het overleg van De Huismeesters en de gemeente waar die afspraken worden gemaakt.

Contact met de huurdersraad
Om haar werk goed te kunnen doen, heeft de Huurdersraad contact met mensen die een woning bij ons huren. De huurdersraad heeft een eigen website, nieuwsbrief en e-mailadres. 

www.huurdersraaddehuismeesters.nl

info@huurdersraaddehuismeesters.nl

Veel gevraagd over Huurdersraad

Hoe start ik een bewonerscommissie?

Algemeen

Wil je een bewonerscommissie starten?
Neem hiervoor contact op met één van onze Medewerkers Wonen via 050 - 365 71 71 of via e-mail info@dehuismeesters.nl. Je kunt ook een mail sturen naar de Huurdersraad info@huurdersraaddehuismeesters.nl.

De Huismeesters heeft een speciale toolkit ontworpen, zodat je snel aan de slag kunt met je activiteiten
Deze toolkit is ontworpen om jou te ondersteunen bij het organiseren van activiteiten, het bevorderen van betrokkenheid en het delen van kennis. Of je nu net begint met het oprichten van een bewonerscommissie of al actief bent, de toolkit biedt waardevolle hulpmiddelen die je kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een template voor het maken van een nieuwsbrief, een vergaderagenda, notulen, een flyer en nog veel meer. Zo kun je zelf snel aan de slag.

Bekijk hier de toolkit.