Woning veranderen

Als u iets wilt veranderen aan uw woning, noemen wij dit een ZAV (Zelf Aangebrachte Voorziening). Voor een ZAV heeft u toestemming van ons nodig. Deze vraagt u aan via Mijn De Huismeesters. U kunt ook een e-mail sturen. Kosten die u maakt voor uw ZAV, betaalt u zelf. 

Veel gevraagd over Woning veranderen

Ik wil zelf klussen in de woning, wie kan mij meer informatie geven?

Algemeen

U kunt contact met ons opnemen, dan kan de opzichter u informatie geven.

Ik heb zelf aanpassingen aan mijn woning gedaan. Ik heb dit niet aangevraagd. Wat kan ik doen?

Algemeen

Dien de aanvraag alsnog bij ons in via het formulier 'Woningverbetering aanvragen'. 

Onderhouden jullie de aanpassingen die ik zelf in mijn woning gedaan heb?

Algemeen

Nee, veranderingen die u heeft aangebracht in uw woning moet u zelf onderhouden. Ook het vervangen is voor uw eigen rekening.

Heb ik toestemming nodig om zelf aanpassingen te doen in mijn woning?

Algemeen

Soms heeft u toestemming nodig om te klussen in uw woning. Dit gaat vaak om grotere aanpassingen, zoals het plaatsen van een andere keuken of het aanbrengen van een aanbouw.

U dient daarvoor een aanvraag voor een Zelf Aangebrachte Verandering (ZAV) in. Per verandering kunnen de voorwaarden verschillen. Als u een aanvraag indient, krijgt u meer informatie over welke regels gelden voor de verandering die u wilt aanbrengen.

Een aanvraag kunt u indienen via het formulier ‘Woningverbetering aanvragen’. Begin pas met klussen nadat u toestemming van ons heeft ontvangen.

Wanneer krijg ik een reactie op mijn aanvraag zelf klussen?

Algemeen

Na ontvangst van uw aanvraag, nemen wij binnen 3 werkdagen contact met u op. U krijgt altijd een bevestiging of afwijzing van uw aanvraag.

Wanneer moet ik een vakman inschakelen voor een klus?

Algemeen

Gaat het om bouwkundige verandering in of aan uw woning? Dan moet u die laten uitvoeren door een gediplomeerd vakman. Vergeet niet vooraf schriftelijk toestemming aan ons te vragen.