Sloten en sleutels

Het goed kunnen afsluiten van je woning is belangrijk. Ben je een sleutel kwijt of wil je sleutels bijmaken? In veel gevallen kun je dat zelf doen bij de sleutelspecialist. Gaat het om een sleutel met een certificaat? Dan kun je een extra sleutel bij ons bestellen.

Een niet-gecertificeerde sleutel kun je laten bijmaken bij een sleutelmaker. Dit zijn vaak de sleutels van je voordeur of berging. De sleutel van een portiek of gemeenschappelijke ruimte heeft een certificaat. Je kunt van deze sleutels geen kopie laten bijmaken. Neem telefonisch contact met ons op om een gecertificeerde sleutel te bestellen. De kosten bedragen €12,50 per sleutel.

Sleutels verloren
Ben je je sleutels kwijt? En heb je geen reserversleutel meer? Dan kan één van onze vakmannen bij je langskomen om de deur open te doen. Je mag telefonisch contact met ons opnemen, we helpen je graag. Samen kunnen we een afspraak inplannen. Houd er rekening mee dat er kosten aan verbonden kunnen zijn, wanneer we langskomen om de deur voor je te openen.

Veel gevraagd over Sloten en sleutels

Ik heb niet alle sleutels van de raamboompjes. Wat kan ik doen?

Algemeen

De sleutels van de raamboompjes zijn allemaal hetzelfde. Je hebt dus aan één sleutel genoeg. Neem contact met ons op als je helemaal geen sleutel hebt ontvangen.

Ik ben mijn sleutel kwijt en kan mijn woning niet in. Wat kan ik doen?

Algemeen

Als je je sleutel kwijt bent en geen reservesleutel meer hebt, dan kan één van onze monteurs langskomen om de deur voor je te openen. Hieraan zijn kosten verbonden. Neem telefonisch contact met ons op zodat wij je kunnen informeren en een afspraak met je in kunnen plannen. Je mag ook altijd zelf een slotenmaker inschakelen.

Hoe kan ik nieuwe of extra sleutels bestellen?

Algemeen

Een niet-gecertificeerde sleutel kan je laten bijmaken bij een sleutelmaker. Dit zijn vaak de sleutels van je voordeur of berging. De kosten zijn voor jou als huurder.

De sleutel van een portiek of gemeenschappelijke ruimte heeft een certificaat
Van deze sleutels kan je geen kopie laten bijmaken. De kosten bedragen €12,50 per sleutel. Neem contact met ons op om een gecertificeerde sleutel te bestellen. Mocht je al/nog in het bezit zijn van een sleutel, dan ontvangen graag het sleutelnummer waarvan je een kopie wilt ontvangen.

Mag ik de sloten op mijn deuren aanpassen?

Algemeen

Wanneer je graag een nieuw slot op je deur wilt plaatsen, dan mag dit. Je kunt een nieuw slot kopen bij de bouwmarkt en deze zelf plaatsen. Het onderhoud is in dit geval voor jezelf. Bewaar de oude sloten, zodat je deze kunt terugplaatsen als je gaat verhuizen.

Heb je liever dat wij de sloten vervangen? Neem dan contact met ons op. We bespreken samen wat de mogelijkheden zijn. Aan het plaatsen van een nieuw slot zijn wel kosten verbonden. Deze kosten zijn voor je eigen rekening. Wij plaatsen uit veiligheidsoverwegingen geen sloten op binnendeuren. Het is ook niet toegestaan als je deze zelf plaatst. 

Wil je een slot, haak of dievenklauw plaatsen op de binnenzijde van je voordeur?
Dit is toegestaan. Je dient zelf een slot of dievenklauw te kopen bij de bouwmarkt en deze plaatsen. De Huismeesters kan niet ondersteunen bij het plaatsen van het slot en het onderhoud is voor jou als huurder. 
Let op: een voordeur kan vanaf de buitenzijde niet geopend worden met een sleutel, als deze aan de binnenzijde gesloten is. Mocht iemand in de woning hulp nodig hebben, dan kan de deur alleen geopend worden door deze te forceren. 

Wat zijn de kosten voor een afgebroken sleutel in het slot?

Algemeen

Een gecertificeerde sleutel is afgebroken 
Dit is een sleutel van de portiekdeur of het brandganghek. Wanneer je de gebroken sleutels bij ons inleverd, ontvang je kosteloos een nieuw sleutel. Neem hierover contact met ons op.

Een niet-gecertificeerde sleutel is afgebroken
Dit is een sleutel van een voordeur, achterdeur of berging. Is je sleutels afgebroken en heb je geen reservesleutel meer? Dan moet er een nieuw slot geplaatst worden. De kosten hiervan zijn voor jezelf. Je bent als huurder altijd verantwoordelijk om voldoende reseveresleutel in je bezit te hebben.

Er is een storing aan de aan de schuifdeur of elektrische deurdranger van mijn complex, waar moet ik dit melden?

Algemeen

Heeft jouw gebouw een automatische deur? Dan kan het voorkomen dat de deur een storing heeft, en bijvoorbeeld niet meer automatisch opengaat. Deze storing kan je gemakkelijk zelf melden.
De meeste automatische deuren zijn namelijk voorzien van een QR-code. Door de QR-code te scannen met je smartphone, kun je direct een reparatie melden bij Assa Abloy. De QR-code is uniek, daardoor weet Assa Abloy gelijk om welke
deur het gaat.

Hoe scan ik de code?
In de meeste gevallen kun je de code scannen met de camera van je smartphone of tablet. Soms heeft een camera deze optie niet. Dan kun je een QR-scanner downloaden via de App Store (iOS) of Google Play (Android). Na het scannen kom je bij het digitale aanvraagformulier. Hier zijn alle gegevens van de deur en locatie al voor je ingevuld. Je hoeft alleen nog maar aan te geven wat het probleem is en hoe Assa Abloy jou het beste kan bereiken. Op de website van Assa Abloy vind je meer informatie.

Lukt het niet om de code te scannen?
Je mag ons altijd bellen op 050 - 365 71 71. Samen zorgen we ervoor dat de storing gemeld wordt.

Heeft mijn woning een Politiekeurmerk Veilig Wonen?

Algemeen

Nee, wij maken geen gebruik van het Politiekeurmerk.

Wil je gecertificeerd hang- en sluitwerk op je woning? Kijk voor meer informatie op de website van Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Let op: vergeet niet om aanpassingen die je aan de woning doet aan ons door te geven.

Mijn afstandsbediening voor de parkeergarage doet het niet. Wat moet ik doen?

Algemeen

Vervang eerst de batterijen. Werkt de afstandsbediening daarna nog niet? Neem dan contact met ons op.

Bij mijn wooncomplex zit een parkeergarage/slagboom, kan ik hiervoor een sleutel/afstandsbediening bestellen?

Algemeen

Ja, dat kan. Je kunt een afstandbediening bestellen door contact met ons op te nemen. Ben je je afstandbediening kwijt, dan brengen wij hiervoor kosten in rekening. Wij leveren één afstandbediening per adres.

Er zitten parkeerbeugels bij mijn complex, kan ik hiervoor een sleutel bestellen?

Algemeen

Een sleutel van een parkeerbeugel kan bij De Huismeesters aangevraagd worden en je hoeft hiervoor niet te betalen. Er is een beperkt aantal parkeerplekken beschikbaar, waardoor er niet voor elke bewoner een plek beschikbaar is. De sleutel past op alle beugels en het is dan ook niet mogelijk om een vaste parkeerplaats toegewezen te krijgen. Wij geven één sleutel per adres uit.

* Sleutels uitgegeven (staat niet in QMS)

Algemeen

Gebruik deze 'vraag' als je sleutels hebt uitgegeven voor een adres, maar dit niet vast kan leggen in Umbrella. 

Ik heb sleutels gevonden in of rondom mijn wooncomplex, wat moet ik doen?

Algemeen

Fijn dat je dit aan ons doorgeeft. Gevonden voorwerpen kun je melden en eventueel afgeven bij de Gemeente Groningen. Meer informatie vindt u op de website van de Gemeente. 

Bent je je sleutels verloren?
Neem dan ook contact op met de Gemeente Groningen.