Reparatie melden

Als er iets kapot is, laat het ons dan meteen weten. Zo voorkomt u dat wij met spoed bij u langs moeten komen, of dat er iets moet worden gerepareerd in het weekend of de avonduren.

U kunt uw reparatieverzoek online melden met uw postcode en huisnummer. U mag natuurlijk ook bellen of mailen. 

Veel gevraagd over Reparatie melden

In mijn woning is de waterdruk laag. Wat kan ik doen?

Algemeen

Is de waterdruk in de hele woning laag? Informeer dan bij uw buren of zij hetzelfde probleem hebben. Hebben uw buren ook een lage waterdruk, neem dan contact op met Waterbedrijf Groningen via 050 - 368 86 88.

Als de druk per kraan verschilt, dan staat de hoofdkraan misschien niet goed open. Kijk voor de zekerheid in de meterkast of de hoofdkraan goed open staat. Ook kan het zeefje op de kraan verkalkt zijn. Deze kunt u eraf draaien en reinigen met azijn.
Als u een lage waterdruk blijft houden, dan kunt u contact met ons opnemen.

Ik heb aardbevingsschade in mijn woning. Wat moet ik doen en wat zijn de vervolgstappen?

Algemeen

Als u het vermoeden heeft dat u aardbevingsschade in uw woning heeft, dan horen wij dat graag. Ook als u niet zeker weet of de scheuren door een aardbeving zijn ontstaan, vragen wij u om dit aan ons te melden.

U kunt aardbevingsschade melden via onze website
Gebruik hiervoor het contactformulier op onze website. Om uw aanvraag in behandeling te kunnen nemen, ontvangen wij graag foto's van de schade. Een medewerker van De Huismeesters zet uw melding door naar het  IMG (Instituut Mijnbouwschade Groningen).

Een medewerker van het IMG neemt contact met u op om een huisbezoek te plannen
Tijdens dit huisbezoek worden de scheuren in uw woning geïnventariseerd en worden er foto's gemaakt. De medewerker onderzoekt ook of er scheuren in uw woning aanwezig zijn die u wellicht zelf nog niet had gezien. Na dit bezoek wordt er een schaderapport opgesteld die naar De Huismeesters wordt verstuurd.

Als het IMG besluit dat er aardbevingsschade in uw woning aanwezig is, dan zorgen wij dat dit hersteld wordt
Een aannemer neemt contact met u op om de scheuren te herstellen. Ze zorgen ervoor dat alles weer netjes wordt achtergelaten. Dit betekent dat zij de muren weer in oorspronkelijke staat terugbrengen.

U ontvangst na het afronden van alle werkzaamheden een overlast­vergoeding
De hoogte van de overlastvergoeding is € 685,00 voor aardbevingsschade. Voor aardbevingsschades die vanaf 1 januari 2023 worden gemeld bij het IMG is de vergoeding aangepast naar € 775,00.
Heeft u meer kosten gemaakt? Dan kunt u in sommige gevallen een extra schadevergoeding bij IMG aanvragen. Meer informatie hierover vindt u op de website www.schadedoormijnbouw.nl

Uitbetaling overlastvergoeding
Voor het uitbetalen van de overlastvergoeding zijn wij afhankelijk van de aannemer. Gemiddeld duurt het vijf weken voordat de vergoeding aan u wordt uitbetaald. 

Het gehele proces neemt veel tijd in beslag. Dit betekent dat het een tijd kan duren, voordat u bericht krijgt over uw melding. Na het melden van de schade, wordt er binnen een half jaar contact met u opgenomen door het IMG. 

Wat kan ik zelf doen om energie/gas te besparen in mijn woning?

Algemeen

Wij hebben een aantal handige tips die u kunnen helpen bij het besparen op energie in uw woning.

Badkamer en toilet

  • Douche maximaal 5 minuten. Dit scheelt niet alleen water, maar ook gas.
  • Elektrische kacheltjes verbruiken enorm veel energie. Gebruik deze niet of met mate en vergeet ze niet uit te doen.
  • Druk op het toilet op de juiste knop als u de keuze heeft: de kleine knop voor weinig water, de grote knop voor veel water.
  • Repareer lekkende kranen zo snel mogelijk. Onbewust lekt er heel wat water weg.

Woonkamer

  • Hang gordijnen niet over de radiatoren heen en zet geeun meubels voor de radiator, ze houden de warmte tegen.
  • Laat uw televisie (of andere apparaten) niet op stand-by staan.
  • Draai de thermostaatknop een uur voordat u weggaat of gaat slapen omlaag. 

Keuken

  • Ontdooi de vriezer regelmatig. Een goed ontdooide vriezer verbruikt minder energie.
  • Plaats de koelkast en vriezer niet in een zonnige hoek, maar op een koele plaats in de keuken of bijkeuken.

Slaapkamer

  • Draai de radiatoren op de slaapkamers overdag dicht.
  • Zet elke dag de ramen 15 minuten open met de kachel uit. U bespaart energie en zorgt voor een gezonder leefklimaat.

Algemene tips

  • Controleer regelmatig het waterpeil van uw cv-ketel en ontlucht de radiatoren regelmatig, in ieder geval 1 keer paar jaar. De cv-ketel wordt zo veel sneller warm.
  • Ventileer goed en verwarm gelijkmatig: droge lucht verwarmt beter dan vochtige lucht.
  • Zet alle radiatoren in een ruimte op dezelfde stand
  • Sluit de deur als u een ruimte verlaat.
  • Zet apparaten echt uit, dus niet stand-by. Dit is ook veiliger in verband met brandgevaar.
  • Investeer in energiezuinige apparaten.
  • Koop een buitenlamp met bewegingsmelder zodat de lamp niet altijd brandt.
  • Vervang elke kapotte lamp door een LED-lamp. Die gaan langer mee en zijn beter voor het milieu.

Mijn woning wordt verwarmd door blokverwarming. Kan Techem mij inzicht geven in mijn verbruik?

Algemeen

In het complex waar u woont maakt u gebruik van een collectieve installatie. Uw verbruik van warmte en/of water wordt door Techem nauwkeurig gemeten. Ook stellen zij jaarlijks uw energieafrekening op.

Inzicht in uw verbruik
Om u meer inzicht te geven in uw stookkosten hebben wij ervoor gekozen uw maandelijkse verbruik bij te laten houden door de Energiecoach. De Energiecoach geeft een indicatie van uw verbruik ten opzichte van het gemiddelde verbruik van een soortgelijke woning binnen uw wooncomplex. U kunt in de Energiecoach ook zien in welke delen van uw huis u warmte verbruikt heeft. Dit kan enkel in ruimtes waar een radiatormeter aanwezig is. 

De Energiecoach maakt het mogelijk meer inzicht te krijgen in uw verbruik en de kosten die u gaat maken, zodat u hierop in kan spelen.
Het maandelijks verbruik is zichtbaar vanaf de 15e van elke maand. Bijvoorbeeld: het verbruik van januari is uiterlijk op 15 februari zichtbaar in de Energiecoach.

U heeft van ons een brief ontvangen hoe zich als nieuwe gebruiker kunt registreren. Als u deze brief niet heeft ontvangen, neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht via het contactformulier op de website.

Bij vragen over de Energiecoach kunt u contact opnemen met Techem. Zij zijn per e-mail te bereiken: energiecoach@techem.nl.

Ik heb geen stroom, wat moet ik doen?

Algemeen

Bij een stroomstoring is het belangrijk om eerst een stekkerproef uit te voeren. De stekkerproef is noodzakelijk om uit te sluiten dat de stroomstoring veroorzaakt wordt door een apparaat in uw woning. Volg hiervoor onderstaande stappen:

  • haal alle stekkers uit de stopcontacten en zet alle lampen uit;
  • schakel daarna alle groepen en de aardlekschakelaar in de meterkast in;
  • stop alle stekkers weer één voor één terug in de stopcontacten.

Valt de stroom opnieuw uit op het moment dat u een stekker in het stopcontact stopt of een apparaat aanzet?
Dan veroorzaakt dit apparaat waarschijnlijk de storing. Vervangen of repareren van het het apparaat is dan de oplossing.

Als geen enkel apparaat een probleem veroorzaakt, dan kan het zijn dat er teveel apparaten op één stroomgroep zijn aangesloten.

Mocht het na het uitvoeren van de stekkerproef niet duidelijk zijn waar de storing door veroorzaakt wordt, dan kan het zijn dat er iets aan de hand is met de elektra-installatie. Dien dan bij ons een reparatieverzoek in.

Als achteraf blijkt dat de storing toch door uw eigen apparaat of door uzelf is veroorzaakt, dan ontvangt u na het herstellen van de stroomstoring een rekening voor de gemaakte kosten.

Wat moet ik doen als ik een gaslucht ruik?

Algemeen

1. Draai onmiddellijk de gaskraan dicht en open uw ramen en deuren.
Locatie van de gaskraan:
- Meterkast (Vaak naast de gasmeter - midden van de kast: hendel of kraan. Zorg dat deze haaks op de gasleiding komt te staan)
- Onder vloerluik achter de voordeur
- Centrale meterkast in de portiek

2. Neem direct telefonisch contact met ons op via het telefoonnummer 050 - 365 71 71. Bel niet vanuit uw eigen huis, maar ga hiervoor naar buiten. Neem uw medebewoners mee.
Buiten kantoortijden schakelen wij u automatisch door naar onze spoeddienst.

2. Vermijd vuur en vonkvorming: elektrische apparaten mogen niet aan of uitgeschakeld worden en maakt geen gebruik van stopcontacten. Gebruik geen vuur en steek geen sigaret op.

Ruikt u een ernstige gaslucht en weet u niet waar deze vandaan komt? Bel dan direct 112.

Wat kan ik zelf doen om mijn mechanische ventilatiesysteem schoon te maken/houden?

Algemeen

Uw mechanische ventilatiesysteem wordt iedere twee jaar onderhouden. Tijdens deze onderhoudsbeurt worden de filters van uw systeem vervangen. Wij vragen u om uw ventilatiesysteem tussentijds goed schoon te houden. U kunt dit gemakkelijk zelf doen, door onderstaande stappen te volgen:

  • De ventielen kunt u zelf met een vochtig doekje schoonmaken. Eventueel kunt u een beetje afwasmiddel gebruiken. Als de ventielen erg vies zijn, dan kunt u deze voorzichtig uit de wand halen en in een sopje leggen. Als u de ventielen eruit haalt, let er dan op dat ze op de juiste stand worden teruggeplaatst en u deze niet verwisseld.
  • Ook de filters in uw ventilatiesysteem kunt u uitwassen in een sopje met afwasmiddel.
  • Bij een mechanisch ventilatiesysteem met warmte-terugwin is het goed om eenmaal per maand de filters schoon te maken met een stofzuiger.

Heeft u het systeem schoongemaakt, maar krijgt u de filters niet goed schoon? Dan kunt u nieuwe filters aanvragen en deze zelf plaatsen. U kunt hiervoor contact met ons opnemen. Wij zorgen dat er nieuwe filters bij u worden bezorgd.

Komen jullie langs voor de bestrijding van ongedierte?

Algemeen

U kunt contact met ons opnemen als u last heeft van:

  • Muizen
  • Ratten
  • Wespen
  • Bijen

Volg onderstaande adviezen als u last heeft van:

  • Zilvervisjes
    Een zilvervisje is een kruipend, zilverachtig glanzend insect. Zilvervisjes komen vaak voor in vochtige en goed geïsoleerde woningen. Ook komen zilvervisjes af op stapels kranten en tijdschriften. De bestrijding van zilvervisjes moet u zelf regelen. U kunt ze bestrijden door lokaas te gebruiken. Er zijn verschillende middelen bij tuincentrum en bouwmarkt te koop. Goed ventileren helpt ook in het voorkomen van zilvervisjes.

  • Mieren
    Mieren komen vaak af op voedingsmiddelen. Let er daarom op dat u uw voedingsmiddelen goed afsluit en uw keuken schoonhoudt. U kunt mieren bestrijden met middelen die te koop zijn bij de drogist, tuincentrum of bouwmarkt.

  • Slakken
    Slakken komen op vocht af, ventileer ruimtes om ze minder vochtig te maken. Tuincentra en bouwmarkten verkopen bestrijdingsmiddelen.

  • Grasvliegjes
    In het najaar zijn grasvliegjes een bekend verschijnsel, met name bij flats. De enige oplossing is opzuigen met een stofzuiger. De vliegjes leven niet langer dan een week en gaan daarna dood.

  • Motmuggen
    Motmuggen kunnen betekenen dat er een probleem met de riolering is. Belt u met ons, dan komt een opzichter langs om te kijken of dit het geval is.

Wij komen niet langs voor overlast van een steenmarter. Omdat de steenmarter een beschermde diersoort is, mogen wij helaas niks doen ten aanzien van het verstoren, vangen en/of doden van het dier. Op het moment dat een steenmarter zich in iemand zijn/haar woning vestigt kan de ongedierte bestrijding wel langskomen. 

Wie bel ik bij een verstopping in mijn keuken, badkamer of toilet?

Algemeen

Voor een verstopping in uw keuken, badkamer of toilet kunt u direct contact opnemen met RRS via 0598 - 696 530.

Let op: Gebruik geen ontstoppingsmiddel! Ontstoppingsmiddel is erg agressief en kan de monteur ernstige brandwonden toebrengen. Gebruik als alternatief kokend water met soda.
Heeft u wel een ontstoppingsmiddel gebruikt? Geef dit dan altijd vooraf aan de werkzaamheden door aan de monteur. 

Hoe test ik of mijn rookmelder het nog goed doet?

Algemeen

Het is verstandig om geregeld te testen of uw rookmelder het nog goed doet. U kunt op de testknop van de rookmelder drukken. De testknop is een klein rond knopje op de zijkant of op het deksel van de rookmelder. Gaat het alarm af? Dan doet uw rookmelder het goed.

Ik heb geen rookmelders in mijn woning. Moet ik deze zelf plaatsen of plaatst De Huismeesters rookmelders?

Algemeen

Als er geen rookmelder in uw woning zit, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen of ons een bericht sturen via het contactformulier op onze website. Vanaf juli 2022 moeten alle woningen van De Huismeesters voorzien zijn van rookmelders. Op iedere verdieping van een huis waar gewoond wordt, moet minstens één goedgekeurde rookmelder hangen. 

Ik heb niet alle sleutels van de raamboompjes. Wat kan ik doen?

Algemeen

De sleutels van de raamboompjes zijn allemaal hetzelfde. U heeft dus aan één sleutel genoeg. Neem contact met ons op als u helemaal geen sleutel heeft ontvangen.

Hoe kan ik nieuwe of extra sleutels bestellen?

Algemeen

Een niet-gecertificeerde sleutel kunt u laten bijmaken bij een sleutelmaker. Dit zijn vaak de sleutels van uw voordeur of berging. De kosten zijn voor uzelf. De sleutel van een portiek of gemeenschappelijke ruimte heeft een certificaat. U kunt van deze sleutels geen kopie laten bijmaken. Neem telefonisch contact met ons op om een gecertificeerde sleutel te bestellen. De kosten bedragen €12,50 per sleutel.

Kan iemand mij helpen om mijn tuin te bestraten?

Algemeen

Vraag uw familie, vriendenkring of buren u te helpen met de bestrating. U kunt ook contact opnemen met de gemeente. Zij weten of er een vrijwilligersorganisatie is die u kan helpen.

Hoe ventileer ik mijn woning?

Algemeen

Goed ventileren betekent dat het vocht naar buiten kan en schone lucht het huis binnenkomt. Gebruik daarvoor zoveel mogelijk de ventilatieroosters en ramen. Zet tijdens het douchen en koken de mechanische ventilatie op de hoogste stand. Laat de mechanische ventilatie nog ongeveer 20 minuten aanstaan na het koken en douchen.

Ook in de wintermaanden is ventileren belangrijk. In elke woning zit veel onzichtbaar vocht, doordat u ademt, doucht, wast etc. Door te ventileren ververst u de gebruikte lucht en komt er droge frisse lucht en zuurstof naar binnen. Droge lucht verwarmen kost minder energie. Ook daarom loont het om te ventileren.

Gevolgen van onvoldoende ventileren
Onvoldoende ventileren heeft vervelende gevolgen. Sommige zijn zichtbaar, waaronder bobbelend behang of schimmel op de muren en het plafond. Een onzichtbaar gevolg van onvoldoende ventilatie is huisstofmijt. Ventileren zorgt voor een gezond klimaat in huis.

Hoe vaak controleren jullie mijn cv-ketel?

Algemeen

Het onderhoud aan cv-ketels doen wij niet zelf. Een bedrijf doet dit voor ons. Afhankelijk van het keteltype controleren zij 1 keer per 1,5 jaar of 1 keer in de 2 jaar uw ketel.

Hoe vul ik mijn cv-ketel bij?

Algemeen

Het bijvullen van uw ketel gaat als volgt:
Laat de slang vol lopen met water zodat er geen lucht meer in zit. Sluit het andere uiteinde aan op het vulpunt bij de ketel. Doe de waterkraan (en het vulpunt van de ketel) open. Kijk op de display van de ketel. Vul de ketel bij tot 2.0 bar. Sluit het vulpunt van de ketel en doe de waterkraan dicht. U kunt de vulslang nu weer ontkoppelen. Zet de ketel weer aan.

Heeft u geen vulslang om de ketel bij te vullen? Neem dan telefonisch contact met ons op of dien een reparatieverzoek in via de website.

Mijn cv-ketel werkt niet goed. Wat kan ik zelf doen om dit te herstellen?

Algemeen

Controleer eerst of de waterdruk van uw cv-ketel goed is. De waterdruk moet hoger zijn dan 1 bar. Als de waterdruk lager is dan 1 bar, dan kunt u de ketel bijvullen met een vulslang. Is de waterdruk hoog genoeg? Neem dan contact op met het onderhoudsbedrijf.

Neem contact op met firma Feenstra op telefoonnummer 088 - 845 5000
Corpus den hoorn, Vinkhuizen en Cortinghborg (woonhoven)

Of met de Energiewacht op telefoonnummer 088 - 555 3000
Overige wijken

Heeft u blokverwaring of zonne-energie? Dien dan een reparatieverzoek in via het huurdersportaal op onze website.

Wie bel ik voor een storing of klacht over mijn cv-ketel?

Algemeen

Werkt uw cv-ketel niet meer? Bel dan met het onderhoudsbedrijf.

Wat kan ik doen als ik geen warm water meer heb?

Algemeen

Controleer eerst of het om één kraan gaat of om meerdere kranen. Gaat het om één kraan, dan zit het probleem waarschijnlijk bij de kraan zelf. U kunt dan een reparatieverzoek indienen via de webiste of telefonisch contact met ons opnemen.

Controleer of de waterdruk van uw cv-ketel voldoende is als er meer kranen zijn waar u geen warm water heeft. Op de ketel zit een metertje waarop u de waterdruk kunt zien. De waterdruk moet hoger zijn dan 1 bar. U kunt de ketel bij onvoldoende waterdruk bijvullen met een vulslang.
Als u koud water blijft houden, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

Ik huur bij jullie. Hoe zit het met de opstalverzekering?

Algemeen

De opstalverzekering is door ons geregeld. U hoeft geen opstalverzekering af te sluiten.

Wat kan ik doen bij glasschade?

Algemeen

Heeft u glasschade? Dan is het belangrijk dat u het glas zo snel mogelijk laat vervangen. 

Maak hieronder uw keuze.

Waar meld ik een reparatieverzoek?

Algemeen

U kunt uw reparatieverzoek op meerdere manieren bij ons melden:

  • U kunt online uw reparatieverzoek melden (24 uur per dag, 7 dagen in de week);
  • mailen via info@dehuismeesters.nl (24 uur per dag, 7 dagen in de week) of;
  • telefonisch op 050 - 365 71 71 (op werkdagen tussen 08.30 en 16.30 uur).

Spoedreparaties kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week melden via 050 - 365 71 71.

Ik heb een reparatieverzoek ingediend. Wanneer komen jullie langs?

Algemeen

Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met u op om een afspraak te maken.

Ik heb schade veroorzaakt aan mijn woning. Wat nu?

Algemeen

Als u zelf schade veroorzaakt aan uw woning, dan kunt u contact met ons opnemen. De kosten voor reparatie zijn voor uzelf.

Hoe voorkom ik schade aan mijn woning door winterweer?

Algemeen

Een aantal tips om schade door bevriezing te voorkomen:

  • Strooi zout in een kunststof regenpijp en/ of een kunststof balkonafvoer.
  • Tap en sluit waterkranen af in ruimtes die niet verwarmd zijn. 
  • Bent u een langere periode niet thuis? Laat de centrale verwarming op minimaal 15 graden Celsius staan.

Ik woon in een complex met huurders en kopers. Aan wie geef ik mijn reparatieverzoek door?

Algemeen

Bent u huurder van de Huismeesters? Geef dan uw reparatieverzoek aan ons door. Een reparatieverzoek meldt u via www.dehuismeesters.nl of bel ons op 050 - 365 71 71.

.

Mag ik zelf een andere thermostaat plaatsen?

Algemeen

Dat mag. U kunt een andere thermostaat kopen en deze zelf plaatsen. Bewaart u de oude thermostaat zodat u deze kunt terugplaatsen als u gaat verhuizen.

Waarom beslaat dubbel glas aan de buitenzijde?

Algemeen

Condensvorming kan aan de buitenzijde ontstaan als het buiten koud is en de luchtvochtigheid hoog. De condensvorming is het grootst in de ochtenduren tijdens het voor- en het najaar. De condens verdwijnt vanzelf als de buitentemperatuur stijgt en de luchtvochtigheid afneemt. Condens aan de buitenzijde van dubbel glas betekent dat het glas goed werkt. 

Wat doe ik met een spoedreparatie in de avond of in het weekend?

Algemeen

Heeft u een storing of schade die niet kan wachten tot de eerstvolgende werkdag? Bel dan 050 - 365 71 71. U wordt automatisch doorgeschakeld naar onze storingsdienst.

Voorbeelden van spoedeisende reparaties zijn:

  • Een ernstig lekkende waterleiding.
  • Een gaslek.
  • Een verstopte hoofdriolering.
  • Een ernstige daklekkage.
  • Een liftstoring.

Hoe voorkom ik schimmel of vochtplekken in huis?

Algemeen

Schimmel en vochtplekken ontstaan vaak in natte en vochtige ruimtes zoals de keuken en de badkamer. Dit komt meestal door te weinig ventilatie. U kunt de schimmel weghalen met warm water en soda. Eventueel kunt u daarna een schimmelwerend middel of een schimmelwerende verf aanbrengen. Deze middelen koopt u in de bouwmarkt. Voor meer advies kunt u contact met ons opnemen.

Ik wil zelf klussen in de woning, wie kan mij meer informatie geven?

Algemeen

U kunt contact met ons opnemen, dan kan de opzichter u informatie geven.

Ik heb brandschade in mijn woning, wat moet ik doen?

Algemeen

Neem contact met ons op als u schade aan uw woning heeft door een brand. 

Heeft er een ernstige brand plaatsgevonden in uw woning
Dan is de brandweer bij u woning geweest om de brand te blussen. Stichting Salvage is binnen een uur ter plaatse om u op te vangen en u te ondersteunen. Indien nodig wordt er gezorgd voor een vervangende slaapplaats. Salvage neemt contact op met De Huismeesters om verdere ondersteuning af te stemmen. U dient zich als huurder zelf te melden bij uw verzekeringsmaatschappij.

Heeft u een plaatselijke brand gehad in uw woning
Neem contact op met De Huismeesters en meldt u bij uw verzekeringsmaatschappij. 

Het stinkt in mijn woning. Wat kan ik doen?

Algemeen

Neem contact met ons op zodat we de oorzaak kunnen achterhalen. Als het nodig is maken we een afspraak met de opzichter, of we verwijzen u door naar het onderhoudsbedrijf.

Ik heb een waterlekkage. Wat kan ik doen?

Algemeen

U kunt online een reparatieverzoek bij ons indienen. Dit kunt u op elk moment van de dag doen. Of bel ons via 050 - 365 71 71.

Mijn mechanische ventilatie werkt niet, wat kan ik doen?

Algemeen

Wanneer u problemen heeft met uw mechanische ventilatie, mag u contact opnemen met de Huismeesters. Wij zorgen ervoor dat Airhome contact met u opneemt voor het maken van een afspraak voor reparatie. 

 

Wie kan mij informatie geven over een aansluiting voor internet & televisie in mijn woning?

Algemeen

Wij zijn verantwoordelijk voor een aansluiting in de meterkast. Wij leveren geen internet & televisie, daarvoor dient u zelf een contract af te sluiten bij een leverancier. Betaalt u voor internet & televisie in de huur? Neem dan contact met ons op, dan zoeken wij uit hoe we u kunnen helpen.

Mijn afstandsbediening voor de parkeergarage doet het niet. Wat moet ik doen?

Algemeen

Vervang eerst de batterijen. Werkt de afstandsbediening daarna nog niet? Neem dan contact met ons op.

Als mijn rookmelders niet voor 1 juli zijn geplaatst, heb ik dan een probleem?

Algemeen

U hoeft zich geen zorgen te maken. De Huismeesters doet er alles aan om de rookmelders voor 1 juli 2022 te plaatsen. Als dit niet lukt, plaatsen wij ze zo snel mogelijk daarna. In ieder geval voor eind 2022. Verzekeraars hebben hun voorwaarden nog niet aangepast voor dit jaar. U bent gewoon verzekerd.

Het draad van mijn waslijn is defect/mist, kunnen jullie dit voor mij vervangen?

Algemeen

Wij vervangen geen waslijndraad. U kunt als huurder zelf het draad aanschaffen en deze bevestigen aan beugels op uw balkon of tuin. 

Mag ik een regenton plaatsen bij mijn woning?

Algemeen

U dient het gebruik van een regenton in uw tuin aan te vragen bij De Huismeesters. Uw woning en hemelwaterafvoer dient hier namelijk geschikt voor te zijn.
Wij geven geen toestemming voor het gebruik van een regenton op uw balkon. Een balkon wordt door een zware regenton namelijk te veel belast en een onderbroken regenpijp is erg gevoelig voor lekkage's in en rondom de woning. 

Ik heb een zonnescherm/zonwering bij mijn woning. Komen jullie langs voor het onderhoud?

Algemeen

Er zijn enkele complexen waar wij een zonnescherm hebben geplaatst. De Huismeesters is hiervan de eigenaar en voert het onderhoud aan deze schermen uit. U kunt contact met ons opnemen om een reparatieverzoek te melden. 

Heeft u, of de vorige eigenaar, een zonnescherm bij de woning geplaatst? Dan is het onderhoud voor uzelf. 

Ik heb problemen met mijn zonnepanelen en/of omvormer, wat kan ik doen?

Algemeen

Neem telefonich contact met ons op of stuur ons een reparatieverzoek via het contactformulier op onze website. Wij zetten dan een opdracht voor u door naar een instalatiebedrijf.

Mijn woning wordt verwarmd door blokverwarming. Kan Ista Nederland mij inzicht geven in mijn verbruik?

Algemeen

In het complex waar u woont maakt u gebruik van een collectieve installatie. Uw verbruik van warmte en/of water wordt door Ista Nederland nauwkeurig gemeten. Ook stellen zij jaarlijks uw energieafrekening op.

Inzicht in uw verbruik
Wij vinden het belangrijk om uw energieverbruik zo ver mogelijk omlaag te brengen. Dit is mogelijk wanneer u meer inzicht heeft in uw warmte- en/of waterverbruik.

Daarom hebben wij met Ista Nederland een contract afgesloten voor een monitoringtool. Hiermee kunt u via een webportal en een app uw verbruik goed in de gaten houden. Zo kunt u bewust met uw warmte- en/of waterverbruik omgaan, waardoor u energie kunt besparen.

U heeft van ons een brief ontvangen hoe zich als nieuwe gebruiker kunt registreren. Als u deze brief niet heeft ontvangen, neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht via het contactformulier op de website. 

Heeft u problemen met het aanmaken van een account? Neem dan contact op met Ista Nederland via telefoonnummer 010-2455700 of vul het contactformulier in op de website van Ista Nederland.

Ik heb een CO2 melder in mijn woning, hoe moet ik deze gebruiken?

Algemeen

Tijdens het planmatig onderhoud is er een ventilatiesysteem in uw woning geplaats en is uw woning geïsoleerd. Een goed geïsoleerd huis heeft echter ook een nadeel. Vochtige en vervuilde lucht kan de woning lastiger verlaten. Daarom heeft uw nieuwe woning een ventilatiesysteem. Dit systeem zorgt voor een gezonde lucht in huis.

Stijgt de hoeveelheid vocht en CO2 in de lucht van uw woning?
Dan gaat het ventilatiesysteem extra ventileren.

Daalt de CO2?
Dan wordt er minder geventileerd.

Zo heeft u altijd gezonde lucht in huis. En blijft het energieverbruik laag. Vochtige lucht verwarmen kost meer energie. Door te ventileren is de lucht minder vochtig en bespaart u dus geld. 

Gaat er op uw CO2 melder een lampje branden?
Kijk dan eerst in de folder of u dit zelf kunt oplossen. Wij plaatsen twee verschillende CO2 melders en schakelaars. Gebruik de handleiding die voor u van toepassing is.

Komt u er niet uit, neem dan contact met ons op.