Verhuurdersverklaring

In een verhuurdersverklaring staat informatie over jouw woon- en betalingsgedrag. Ga je een woning huren bij De Huismeesters? Dan vragen we je altijd om een verhuurdersverklaring van je huidige verhuurder bij ons aan te leveren. Vertrek je als huurder? Dan kan je een verhuurdersverklaring bij ons aanvragen voor jouw volgende verhuurder.

Aanvragen verhuurdersverklaring
Je kunt de verhuurdersverklaring aanvragen via onze website.

Uitzonderingen
Als je nog thuis woont of een koopwoning hebt, is het niet nodig om een verklaring bij ons aan te leveren.

Veel gevraagd over Verhuurdersverklaring

Wat is een verhuurdersverklaring en hoe vraag ik deze aan?

Algemeen

Een verhuurdersverklaring is een document van je verhuurder. Dit document moet je tonen als je bij een andere verhuurder een woning gaat huren. In een verhuurdersverklaring schrijft de verhuurder van de woning waar je nu woont en huurt, of je (altijd) alles betaald hebt en of je bijvoorbeeld overlast hebt veroorzaakt.

Aanvragen verhuurdersverklaring
Je kunt de verhuurdersverklaring aanvragen via onze website. We kunnen de verhuurdersverklaring per e-mail of per post versturen. Daarnaast is het ook mogelijk dat wij de verklaring uploaden in uw WoningNet-profiel.

Heeft u een woning aangeboden gekregen, maar kun je geen verhuurdersverklaring aanleveren?
Wij vragen je dan een BRP (Uittreksel basisregistratie personen) bij ons in te leveren. Het uittreksel is een bewijs dat je staat ingeschreven in de basisregistratie personen van je gemeente. Je dient te kiezen voor een uittreksel van je woonhistorie. Je dient hiervoor over een DIGI-D te beschikken.