Inloggen MIJN DE HUISMEESTERS
//} %>

Warmtewet

Per 1 januari 2014 is de Warmtewet in werking getreden. Deze wet is ook van toepassing op woningen van De Huismeesters waar warmte en eventueel warm tapwater wordt geleverd via de gemeenschappelijke installatie in het complex. De levering van warmte en eventueel warm tapwater is vastgelegd onder 'Leveringen en diensten' in de huurovereenkomst.

Vanuit de eisen van de Warmtewet hebben wij aanvullende voorwaarden bij de bestaande leveringsovereenkomst opgesteld voor de warmtelevering.

Wat verandert er?
Voor betreffende huurders verandert in de praktijk voorlopig niets. Huurders hoeven ook niets te doen. Wij leveren zoals altijd warmte en eventueel warm tapwater. Ook de regeling met betrekking tot de voorschotten en de eindafrekening blijft onveranderd. Dit betekent dat het voorschotbedrag niet verandert totdat een huurder de eindafrekening over het huidige stookseizoen heeft ontvangen.

Vanaf 1 januari 2014 is De Huismeesters als warmteleverancier verplicht om de kosten voor warmte en eventueel warm tapwater af te rekenen via het Niet-Meer-Dan-Anders principe dat ervoor zorgt dat huurders nooit meer betalen dan als zij een woning met een eigen verwarmingsketel zouden hebben. Voor 1 juli 2014 ontvangen betreffende huurders van ons meer informatie over onder andere de tarieven en een eventuele aanpassing van de huurprijs.

Vragen?
Heeft u nog vragen over dit onderwerp, dan kunt u contact met opnemen met onze afdeling Klantenpunt.