Werkzaamheden in mijn buurt

Wij vragen externe partijen om het groen te onderhouden. 

Veel gevraagd over Werkzaamheden in mijn buurt

Ik wil een boom in mijn tuin laten kappen. Hoe werkt dat?

Algemeen

Als u overlast ervaart van een boom in uw tuin, dan vragen wij contact met ons op te nemen. Er komt een medewerker bij u langs om de situatie te bekijken. Wij kunnen dan besluiten de boom te snoeien of te kappen.

Daarnaast kunt u informatie vinden op de site van de gemeente Groningen. De gemeente Groningen kan u ook meer vertellen over een kapvergunning.

Mag ik een schutting verwijderen of een andere schutting neerzetten?

Algemeen

Het ligt er aan waar de erfafscheiding staat. Staat de afscheiding op de erfgrens? Dan moet u dit eerst overleggen met uw buren.
Schuttingen die gelaatst zijn door De Huismeesters mogen door de huurder niet geverfd worden. 

Ik betaal voor groenonderhoud, maar ik ben niet tevreden. Wat kan ik doen?

Algemeen

Als u niet tevreden bent met het groenonderhoud, dan horen wij graag van u. U hoeft hiervoor niet te wachten tot u de afrekening van de servicekosten ontvangt. U kunt hierover contact met ons opnemen en dan zoeken wij uit wat we voor u kunnen doen.

Ik kan mijn tuin niet meer zelf onderhouden. Wat kan ik doen?

Algemeen

Er zijn (vrijwilligers)organisaties die u kunnen helpen met het onderhouden van uw tuin. Neem hiervoor contact op met de gemeente Groningen of het WIJ-team. Zij kunnen u hier verder helpen en u in contact brengen met deze organisaties.

Wij kunnen u adviseren contact op te nemen met Werkpro. Zij bieden tuinonderhoud in de wijken Oosterpark, Selwerd en Beijum. Meer informatie kunt u vinden op de website Wijkwerken. 

In de wijken Korreweg en De Hoogte biedt Het Groenhuis ondersteuning voor huurders/bewoners die hun tuin niet zelf kunnen onderhouden en die er ook niet de middelen/geld voor hebben om het uit te laten voeren. Zij bieden hun diensten aan voor een laag tarief en werken met een abonnement. Ze komen vervolgens drie keer per jaar langs voor tuinonderhoud.

Kan iemand mij helpen om mijn tuin te bestraten?

Algemeen

Vraag uw familie, vriendenkring of buren u te helpen met de bestrating. U kunt ook contact opnemen met de gemeente. Zij weten of er een vrijwilligersorganisatie is die u kan helpen.

Mag ik mijn tuin gebruiken voor het opslaan van goederen of het stallen van motoren, caravans of boten?

Algemeen

Nee, uw tuin is niet bedoeld om goederen op de slaan of te stallen.

Mijn buren onderhouden hun tuin niet. Bij wie kan ik dit melden?

Algemeen

Als u vindt dat uw buren hun tuin niet goed onderhouden, dan is het belangrijk dat u eerst zelf uw buren hierop aanspreekt. Als uw buren de tuin slecht blijven onderhouden, dan kunt u contact met ons opnemen. 

Wat doen jullie als ik mijn tuin slecht onderhoud?

Algemeen

Dan spreken wij u daar op aan. Wij stellen samen met u een termijn vast waarbinnen u de tuin in orde moet maken.

Wat verwachten jullie van mij voor het onderhoud van mijn tuin?

Algemeen

U mag uw tuin naar eigen inzicht inrichten. Wij vinden het belangrijk dat uw tuin een verzorgde indruk maakt. Dus geen hoog opschietend onkruid, overhangende takken of een kapotte schutting. Het snoeien van bomen is uw verantwoordelijkheid. Bomen mogen niet te hoog worden of overlast of beschadigingen aan de woning veroorzaken. Uw tuin mag niet vol staan met goederen, vuilniszakken en het stallen van auto's, caravans of boten is niet toegestaan. Daarnaast mag u uw auto niet parkeren in de voor- of achtertuin van uw woning.

Waar kan ik problemen over groenonderhoud melden?

Algemeen

Neem contact met ons op. Indien nodig komt de opzichter bij u langs om de situatie te beoordelen.