Huurachterstand

Het kan gebeuren: je geld is op en je moet de huur betalen. Het is vervelend om financiële problemen te hebben, maar dit is niet iets waar je je voor hoeft te schamen. Het kan iedereen overkomen. Wacht niet af, maar laat het ons zo snel mogelijk weten. Een huurachterstand is al vervelend genoeg. Maar het laatste dat je wilt, is een deurwaarder op je stoep. Of nog erger, dat je uit je huis moet.

Kun je de huur niet betalen? Of heb je een huurachterstand? Tref dan een betalingsregeling via onze website. Lukt dat niet? Kom dan gerust langs, of bel ons. Dat is het snelst. Dit kan op nummer 050 - 365 71 71. Samen kunnen we in gesprek gaan en kijken wat er mogelijk is.

Veel gevraagd over Huurachterstand

Ik kan mijn betalingsregeling deze maand niet betalen. Wat nu?

Algemeen

Heb je een betalingsregeling met ons getroffen, maar lukt het je niet om deze te betalen? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Wij kijken dan samen met je naar een oplossing.

Kan ik een betalingsregeling met jullie treffen?

Algemeen

Een huurachterstand is al vervelend genoeg. Maar het laatste dat je wilt, is een deurwaarder op de stoep. Of nog erger, dat je uit je huis moet. Dus: kun je de huur niet betalen? Of heb je een huurachterstand? Tref dan een betalingsregeling via onze website. Lukt je dat niet, neem dan contact met ons op. Samen zoeken we naar een oplossing die bij jouw situatie past.  

Met welke deurwaarder werken jullie?

Algemeen

Wij werken met LAVG, telefoonnummer 088 - 528 40 00 en Flanderijn, telefoonnummer 088 - 209 20 00

Ik heb een huurachterstand. Wat moet ik doen?

Algemeen

Een huurachterstand is al vervelend genoeg. Maar het laatste dat je wilt, is een deurwaarder op de stoep. Of nog erger, dat je uit je huis moet. Dus: kun je de huur niet betalen? Of heb je een huurachterstand? Tref dan een betalingsregeling via onze website. Lukt dat niet, neem dan contact met ons op. Samen zoeken we naar een oplossing die bij jouw situatie past.  

E-mail of sms
Wij herinneren je op verschillende manieren aan het betalen van de huur om te voorkomen dat je betaalproblemen schulden worden. Je kunt daarom een e-mail krijgen van dehuismeesters@mind2pay.com. Hierin lees je wat wij van je verwachten. En wat de mogelijke gevolgen zijn als je niet reageert. Je kunt ook een sms krijgen van +31 970 102 418 49

Belrobot
Loop je achter met de huur? Schrik dan niet als je door 088 001 66 64 wordt gebeld. Dat is onze belrobot. Je kunt bij de belrobot aangeven dat je de huur meteen overmaakt. Ook kun je om een sms of e-mail met betalingsgegevens vragen. Kun je niet opnemen? Dan belt de robot op een ander moment terug. 

Eerste hulp bij Geldzaken
Per 1 januari 2021 zijn wij bij een huurachterstand verplicht om je gegevens door te geven aan de Gemeente Groningen. De gemeente bekijkt tijdens een vrijblijvend gesprek samen met je of zij ruimte zien voor het oplossen van je betalingsachterstand(en). Wij vragen je per e-mail of je bezwaar hebt tegen het doorgeven van je gegevens aan de gemeente. Laat dit dan binnen 10 dagen na het ontvangen van de e-mail aan ons weten.

Ik heb een brief van de deurwaarder ontvangen. Wat moet ik doen?

Algemeen

Je kunt rechtstreeks contact opnemen met de deurwaarder. Het telefoonnummer staat in de brief die je hebt ontvangen.

Kan ik een ontruiming voorkomen?

Algemeen

Je wilt een ontruiming/huisuitzetting voorkomen. Wij adviseren je contact op te nemen met de deurwaarder die je zaak in behandeling heeft. Dit is LAVG, telefoonnummer 088 - 528 40 00 of Flanderijn, telefoonnummer 088 - 209 20 00. 

Kan ik uitstel krijgen voor betaling van mijn rekening?

Algemeen

Of je uitstel van betaling kunt krijgen is afhankelijk van je situatie. Neem telefonisch contact met ons op zodat we dit met je kunnen bespreken.