Inloggen MIJN DE HUISMEESTERS
//} %>

Aardbevingsschade

De provincie Groningen wordt met enige regelmaat getroffen door een aardbeving. Er kunnen bevingen plaatsvinden die schade veroorzaken aan uw woning. Wij vragen u om ieder keer nadat er een beving is geweest, uw woning te controleren op schade. Niet alleen aan de buitenkant van de woning kan schade ontstaan, ook aan de binnenkant van de woning. wij hebben uw hulp nodig voor het melden van deze schade (buitenkant en binnenkant van uw woning).

Hoe meldt u schade?
Als u aardbevingsschade in of -aan uw huurwoning hebt ontdekt, kunt u dit bij ons melden. U kunt dit als huurder niet rechtstreeks bij het CVW melden, omdat u geen eigenaar van de woning bent. U kunt uw schade melden via info@dehuismeesters.nl. Als u foto’s van de schade hebt, dan ontvangen we die ook graag.

En dan
Na uw melding maken we een afspraak met u en komt een opzichter langs om de schade te bekijken. Zijn wij ook van mening dat er aardbevingsschade is ontstaan, dan stellen wij een rapport op. Wij sturen dit rapport naar het CVW. Dit rapport wordt beoordeeld door het CVW.  De opzichter informeert u over de uitkomsten. Is er schade, dan wordt dat gerepareerd. Dit hele traject kan enkele maanden duren.

Planmatig onderhoud
Wij herstellen niet alle schade meteen. In sommige situaties wachten wij met herstellen, omdat er in een later stadium nog planmatig onderhoud aan uw woning wordt uitgevoerd. Wij kiezen er dan voor om het planmatig onderhoud en de herstelwerkzaamheden in één keer uit te voeren. Op deze manier proberen we de overlast voor u tot een minimum te beperken. Dit betreft met name schade aan de buitengevel.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u de website www.namplatform.nl raadplegen. U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen.