Inloggen MIJN DE HUISMEESTERS
//} %>

Aandachtspunten onderhoud en reparatie

Controleer de vulslang van uw centrale verwarming
U moet zelf uw centrale verwarming bijvullen. Controleer daarom zelf even (voor de winter) of de vulslang aanwezig is en of deze past.

Pas op uw sleutels
Heeft u zich per ongeluk buitengesloten of bent u uw sleutels kwijt? Dat is al heel vervelend. Bovendien is het vervangen van het slot voor eigen rekening. Een eventueel nieuw slot moet u van te voren betalen bij De Huismeesters. Wij hebben geen sleutels van alle woningen. En ook geen lopers, alleen van de portieken en brandgangen.

Let op uitwaaien van ramen
Het vervangen van ramen is voor eigen rekening als deze uitgewaaid zijn. Controleer daarom regelmatig of de grendel nog goed is en zet het raam goed vast bij het luchten of ventileren.

Boiler en geiser
Als u een storing heeft aan uw boiler of geiser, kunt u bellen met Energiewacht. De boiler of geiser huurt u namelijk van het energiebedrijf, niet van ons.

Woont u in een zonnewoning aan de Froukemaheerd? Dan kunt u bellen met BAM Techniek.

Schoorsteen
Het vegen van uw schoorsteen is voor eigen rekening.

Let op bij vorst
Als u in de winter op vakantie gaat, kunt u het beste de thermostaat op 10 graden zetten en de radiatoren en binnendeuren iets open zetten. Zo voorkomt u dat er vorstschade ontstaat in de vertrekken waar geen thermostaat hangt.

Stroomstoring
Als er een stroomstoring is, kunt u dat wellicht zelf oplossen. Controleer daarvoor alle apparaten. Dat doet u door de stekkers uit alle stopcontacten te halen, de meterkast weer goed te zetten en dan de stekkers weer in de stopcontacten te doen. Zo kunt u controleren of er kortsluiting in een apparaat zit.

Lekkage
Als er lekkage in uw woning of bij het plafond is, kunt u het beste eerst even bij uw (boven)buren kijken of iets lekt of overstroomt.